Фолиа за обезопасяване на стъкла


Фолиа за обезопасяване на стъкла

Защитни фолиа


Стъклото създава известен риск от нараняване поради крехката си същност. Според проучване на американското правителство, летящите парчета стъкло са най-голямата причина за нараняване по време на взрив или буря, разрешаването на проблема сe крие именно в защитните фолиа.

Защитните прозоречни фолиа държат стъклото цяло при насилствено въздействие, предотвратявайки счупване и изхвърчане на парчета, а оттук и причиняване на щети.

Редица са причините защо строителите и архитекти използват именно този вид защитен филм. Най-напред можем да изтъкнем факта, че той позволява на светлината да проникне и по този начин намалява разхода на дневното количество светлина. Второ, защитният прозоречни фоила са напълно безцветни, като така предлага лъскава и модерна визия на търговските обекти. Трето, отвътре всичко се вижда перфектно, особено вечерта –важен детайл за търговията на дребно, ресторантите и т.н.

Защитнияте фолиа има способността да се разтягат, полагат се от вътрешната страна на стъклото с помощта на изключително силно акрилно лепило, чувствително на натиск, именнно това държи стъклото цяло при сблъсък. То се произвежда с един или няколко слоя полиестерен филми,прозрачен или оцветен,по различни начини. Колкото повече слоеве има, толкова по-висока е защитата.

Друго предимство на защитнияте фолиа е, че те предлага известна защита срещу кражба. Крадецът не може просто да хвърли камък по стъклото с цел да го разбие. Когато предметът  удари прозореца, защитен с такъв тип фолио, той се счупва, но не се разбива, вместо това парчетата се задържат на мястото си. Така, охраната ще има достатъчно време, да пристигне на мястото и да предотврати взлома.

За търговски обекти като магазини и ресторанти е важно да имате блестяща стъклена фасада. Защитният филм предотвратява появата на нежелани драскотини при ежедневното почистване, петна от пръсти, отпечатъци,дори графити по прозорците биват лесно отстранени при наличието на защитен слой.

 

Защита от инцидентно счупване


Подобно на невидим щит, защитните фолиа предлагат предпазване на стъклото от счупване при инциденти у дома и на работното място. Когато обикновеното закалено стъкло се счупи, то може да доведе до опасни ситуации. Разбитите парчета наподобяват ножове, които могат да причинят сериозни наранявания или дори смърт. Проектирани с командни лепила, защитните фолиа намаляват опасността от счупване на стъклото като държи парчетата заедно, прекрепвайки се безопасно към повърхността.

 

Защита от природни бедствия


Природните бедствия неминуемо донасят сериозни загуби и щети. Прозорците често се оказват първото нещо, което причинява жертви по време на ураган, торнадо или земетресение. Счупените прозорци осигуряват достъп на летящите парченца стъкла (вятър и дъжд) да достигнат до Вашия дом или офис, което може да нанесе големи щети на имуществото или дори да доведе до неговото пълно унищожение. Естествено, това определено поставя живота на всеки човек под риск.

Защитните фолиа се противопоставят на Майката Природа, когато се налага. Способни да издържат на изключителен вятър и сила, защитните фолиа предотвратяват проникването на вода и хвърчащи отломки, осигуряващи Ви по-добра защита 24 часа в денонощието. Бедствията не идват с предупреждение, ала защитните фолиа винаги ще бъдат в готовност.

 

Защита от престъпност


Най-уязвимите части от дома или работното място са вратите и прозорците. Те са входни пунктове за престъпниците и разбойниците. Стъклото е привлекателна мишена за вандалите, решени да извършат престъпление.

Въпреки че алармите и системите за сигурност са полезни, те осигуряват малка защита срещу опитни или устремени нарушители. С охранителните защитни фолиа, нарушителите не могат бързо да проникнат през стъклото, дори и да го ударят с тежък предмет. Обикновено те се обезсърчават и се отклоняват в търсене на по-лесна цел.

 

Защита от експлозии


За миг експлозията може да изстреля  счупени стъкла със смъртоносна скорост. Проучванията, проведени след експлозии, сочат към хвърчащите, счупени стъкла като една от основните причини за смърт или нараняване.

Докато нищо не може напълно да Ви предпази от мощни експлозии, защитните фолиа отново доказват своята ефективност в подобни кризисни ситуации.

0
Your Cart
Your cart is empty.